Italiaanse groente

Italiaanse groente

Groente op z’n Italiaans

Een scheutje goede olijfolie en een grillstreepje: meer hebben goede groenten eigenlijk niet nodig. Houd het net zo simpel als de Italianen en geniet van groenten op hun puurst. Met nog een paar smaakmakers erbij wordt genoeg ‘verdure’ eten gewoon vanzelfsprekend! Bekijk hier de lekkerste Italiaanse groentegerechten.

Groente grillen

– grillpan: bestrijk groenten met olie of vet de grillpan in. Rooster de groenten aan beide kanten tot de groenten na enkele minuten beetgaar zijn en er mooie grillstrepen ontstaan. Gril niet te veel groenten per keer, maar verdeel het in porties en keer ze tussendoor maar één keer.
– oven: spreid groenten in stukken uit over een bakplaat of braadslede, besprenkel met olie en bak 20-40 minuten in de oven (200oC) tot de groenten beetgaar zijn.
– barbecue: leg plakken groenten op de grill of steek stukken groenten aan een spies en leg op het rooster van de barbecue of in een speciaal grillbakje boven matig heet vuur. Rooster de groenten kort aan beide kanten tot ze beetgaar zijn en eventueel mooie grillstrepen hebben.

Italiaanse groenten

Voorbeelden van groenten die typisch Italiaans zijn, zijn aubergine, courgette, radijs, courgette, artisjok en groene asperges. Het maakt niet uit welke groente je kiest, bijna elke groente wordt lekkerder op de grill! Het is ook typisch Italiaans om groente op de grill te bereiden. Makkelijk, snel en extra lekker!
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Pizza
Pizza

Klassiek of met een twist: pizza is altijd een goed idee

Alle recepten