Grand’Italia

Vanavond pasta pesto?

Ontdek de heerlijke smaak van Pesto alla Genovese, gemaakt met verse basilicum.
Pesto is ideaal om eindeloos mee te variëren. Zo zet je bijvoorbeeld in een handomdraai een een lekkere pasta pesto op tafel!

Bekijk hieronder de lekkerste recepten.

Koken met pesto

Pesto is een heel veelzijdig product. Ideaal voor een heerlijke pasta pesto maaltijd of voor op een broodje. Pesto is direct klaar voor gebruik, je hoeft het alleen maar door je gerecht te roeren. Daarnaast is pesto ook geschikt als dip, door de soep, in een salade of om vis en vlees mee op smaak te brengen.

Heerlijk smeuïg

Pesto komt van het Italiaanse ‘pestare’, dat verwijst naar het fijnmalen van kruiden en specerijen in een marmeren vijzel met een ‘pestello’, een houten stamper. De smaakvariaties zijn eindeloos. Samen met olie, de kazen Pecorino en Grana Padano en pijnboompitten wordt basilicum gemengd tot een heerlijke, smeuïge groene Pesto alla Genovese. Tip: heb je nog wat pesto in je potje over? Schenk er een kleine laagje olijfolie op. Zo sluit je de pesto als het ware extra af en is hij langer houdbaar.

Verse basilicum

De streek Ligurië in Noord-Italië is de bakermat van pesto. Het is dus niet voor niets dat de pesto van Grand’Italia met heerlijke basilicum uit Noord-Italië wordt gemaakt. De basilicum groeit op het open veld waardoor het een heel andere structuur heeft dan de basilicum die we in Nederland kennen uit de kassen. De blaadjes zijn sterker en donkergroen van kleur. In juni, juli en augustus, als de smaak op z’n best is, wordt de basilicum geoogst en direct naar de fabriek gebracht. In de fabriek wordt de basilicum gewassen en gesneden, waarna er olie wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het vermengd met ingrediënten, waaronder Pecorino, Grano Padano en pijnboompitten, tot een heerlijke smeuïge pesto.

Kleur op tafel

In Italië wordt pesto in vele kleurencombinaties gemaakt door verschillende ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest klassieke recept uit Genua is linguine met aardappel, sperziebonen en basilicumpesto. Een ander heerlijk gerecht met deze pestovariant is gnocchi alla Genovese. Wil je de groene variant afwisselen met rood, wit of oranje? Maak eens een pasta pesto met een van de vele pesto varianten van Grand’Italia.