Vanavond pasta pesto?

Vanavond pasta pesto?

Geniet van de heerlijke smaak van verse basilicum in onze Pesto alla Genovese.

Grand’Italia Pesto alla Genovese is gemaakt met 100% verse basilicum uit Noord-Italië. Onze pesto wordt bereid volgens Italiaans recept voor die echte authentieke pesto smaak, en dat proef je! Varieer eindeloos en zet in een handomdraai de lekkerste pasta pesto gerechten op tafel!

Bekijk hieronder de lekkerste recepten.

Verse basilicum uit Italië

De streek Ligurië in Noord-Italië is de bakermat van pesto. Het is dus niet voor niets dat de pesto van Grand’Italia met heerlijke verse basilicum uit Noord-Italië wordt gemaakt. De basilicum groeit op het open veld waardoor het een heel andere structuur heeft dan de basilicum die we in Nederland kennen uit de kassen. De blaadjes zijn sterker en donkergroen van kleur. In juni, juli en augustus wordt de basilicum geoogst bij zonsopgang, met de dauw nog op de blaadjes, zo blijft de basilicum extra vers!

De authentieke pestosmaak

Pesto komt van het Italiaanse ‘pestare’, dat verwijst naar het fijnmalen van kruiden en specerijen in een marmeren vijzel met een ‘pestello’, een houten stamper. Na het oogsten, wassen en fijnmalen van het beste basilicum, worden volgens Italiaans recept, o.a. pijnboompitten, de Italiaanse harde kazen Pecorino Romano DOP en Grana Padano DOP en olijfolie toegevoegd. Het resultaat: de authentieke pestosmaak in onze Pesto alla Genovese!

De lekkerste pasta pesto gerechten

Pesto is naast lekker in een pasta pesto gerecht, ook heerlijk door een (koude) pastasalade. Zet bijvoorbeeld eens een pastasalade met pesto, cherrytomaten en mozzarella op tafel.  Door de geribbelde structuur van de verfijnde Salade Pasta Penne hecht de pesto lekker aan de pasta en de verse salade-ingrediënten. Zo’n kleurrijke pasta-pestosalade ziet er ook erg aantrekkelijk uit!

Varieer eindeloos met Grand’Italia Pesto

Naast de traditionele pesto met basilicum, heeft Grand’Italia talloze andere pesto varianten waarmee je een heerlijke pasta pesto op tafel zet. De bekendste is Pesto Rosso, met zongedroogde tomaatjes. Maar probeer ook eens Pesto Piccante met een licht pepertje, Pesto Peperoni e Noci met geroosterde paprika en gehakte walnoten of Pesto Tartufo met truffel.

Recepten voor La Bella Vita!

Geniet en breng het gevoel van La Bella Vita aan tafel: spontane, zorgeloze momenten rondom simpel goed eten. Vol met passie, optimisme en een goede sfeer, van de keuken naar de tafel. Jezelf laten gaan en optimaal genieten van de simpele kleine goede dingen in het leven, zoals de Italianen dat doen. Dat is La Bella Vita. Genieten van iets simpels als een zonnestraal op je gezicht, de heerlijke geur van verse basilicum, lachen met vrienden en de spontane gezellige etentjes op een doordeweekse dag met mensen van wie je houdt.