Grand'Italia Pesto

Vanavond pasta pesto?

Grand’Italia

Ontdek de heerlijke smaak van Pesto alla Genovese
Grand’Italia Pesto alla Genovese is gemaakt met 100% verse Italiaanse basilicum. En dat proef je! Varieer eindeloos en zet bijvoorbeeld in een handomdraai een pasta pesto op tafel.

Bekijk hieronder de lekkerste recepten.

Koken met pesto

Pesto is ook heerlijk door een pastasalade. Zet bijvoorbeeld eens pastasalade met pesto, cherrytomaten en mozzarella op tafel.  Door de geribbelde structuur van de verfijnde Salade Pasta Penne hecht de pesto lekker aan de pasta en de verse salade-ingrediënten. Zo’n kleurrijke pasta-pestosalade ziet er ook erg aantrekkelijk uit!

Heerlijk smeuïg

Pesto komt van het Italiaanse ‘pestare’, dat verwijst naar het fijnmalen van kruiden en specerijen in een marmeren vijzel met een ‘pestello’, een houten stamper. De smaakvariaties zijn eindeloos. Samen met olie, de kazen Pecorino en Grana Padano en pijnboompitten wordt basilicum gemengd tot een heerlijke, smeuïge groene Pesto alla Genovese. Tip: heb je nog wat pesto in je potje over? Schenk er een kleine laagje olijfolie op. Zo sluit je de pesto als het ware extra af en is hij langer houdbaar.

Verse basilicum

De streek Ligurië in Noord-Italië is de bakermat van pesto. Het is dus niet voor niets dat de pesto van Grand’Italia met heerlijke basilicum uit Noord-Italië wordt gemaakt. De basilicum groeit op het open veld waardoor het een heel andere structuur heeft dan de basilicum die we in Nederland kennen uit de kassen. De blaadjes zijn sterker en donkergroen van kleur. In juni, juli en augustus, als de smaak op z’n best is, wordt de basilicum geoogst en direct naar de fabriek gebracht. In de fabriek wordt de basilicum gewassen en gesneden, waarna er olie wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het vermengd met ingrediënten, waaronder Pecorino, Grano Padano en pijnboompitten, tot een heerlijke smeuïge pesto.

Kleur op tafel

In Italië wordt pesto in vele kleurencombinaties gemaakt door verschillende ingrediënten met elkaar te mengen. Het meest klassieke recept uit Genua is linguine met aardappel, sperziebonen en basilicumpesto. Een ander heerlijk gerecht met deze pestovariant is gnocchi alla Genovese. Wil je de groene variant afwisselen met rood, wit of oranje? Maak eens een pasta pesto met een van de vele pesto varianten van Grand’Italia.