frittata

Frittata recepten

De lekkerste Italiaanse recepten

Zelf frittata maken is makkelijker dan je denkt. Dit Italiaanse gerecht is ooit bedacht om restjes mee op te maken. Zo blijf je eindeloos variëren met frittata. Groenten, vis of vlees, je kunt er alle kanten mee op.

Wat is frittata?

frittata

Frittata is een Italiaans gerecht en betekent ‘gebakken’. Het gerecht is uit armoede ontstaan. Frittata wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over waren van de dag ervoor. Frittata is dus perfect om restjes uit de koelkast op te maken. De frittata van nu is eigenlijk een kruising van een omelet, pizza en een pannenkoek. Dat klinkt toch heerlijk? Frittata wordt vaak gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, en kruiden zoals peper, rozemarijn en tijm. Vaak worden er ook groenten in verwerkt, zoals courgette of aubergine. Je kunt ook frittata maken met vlees of vis. Je kunt frittata bereiden in een koekenpan, maar ook in een ovenschaal.

Hoe lang kun je frittata bewaren?

Frittata is een gerecht dat je prima kunt bewaren in de koelkast. In de koelkast blijft de frittata 2 dagen goed te eten. Let er wel op dat je het gerecht goed afsluit in een bakje bijvoorbeeld. Je kunt frittata de volgende dag prima koud eten. Wil je het gerecht liever opwarmen? Dat kan! Dek de frittata af in een schaal met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak af in 8 minuten. Frittata bewaren in de vriezer is niet zo’n goed idee: ei kun je niet zo goed bewaren in de vriezer, dan wordt het rubberachtig en verliest het smaak.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's