Indonesische recepten

Indonesische recepten

Lekker Indonesisch eten!

Nasi goreng en saté zijn de bekendste Indonesische gerechten die in Nederland regelmatig gegeten worden. Maar de Indonesische keuken is zo divers dat er nog veel meer lekkers te proberen valt. Het eten wordt niet in gangen geserveerd, maar in de vorm van een rijsttafel. De tafel wordt dan gevuld met verschillende gerechten waar iedereen van kan pakken. Hartstikke gezellig! En gezond, want Indonesische gerechten bestaan uit veel groenten en worden doorgaans vetarm bereid. Bekijk op deze pagina de lekkerste Indonesische recepten voor jouw rijsttafel!

Zelf maken: rijsttafel

Typisch Indonesisch is de rijsttafel. Met deze complete Indische rijsttafel wordt het een feestje aan tafel. Maak deze gerechtjes en proef hoe gevarieerd de Indische keuken is. Er zijn zoveel verschillende gerechten in een rijsttafel dat je soms niet eens weet waar je moet beginnen. Deze gerechten zijn sowieso altijd goed: nasi goreng compleet, saté babi met pindasaus, rendang en sajoer boontjes met kokos.

Indonesische rijsttafel voorbereiden

Een uitgebreide rijsttafel kook je niet in één dag. Door een goede voorbereiding blijft het leuk voor iedereen. Vleesgerechten zoals rendang worden juist alleen maar lekkerder wanneer alle smaken goed kunnen intrekken, en kun je zelfs invriezen. Ook de rijst voor de nasi kook je al een dag van tevoren en bijgerechten als atjar bewaar je gewoon in de koelkast. Zo kom je stap voor stap tot een feestelijk buffet en een complete rijsttafel!

Aziatische recepten
Aziatische recepten

Aziatisch koken ingewikkeld? Welnee!

Alle recepten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!