Franse lunch

Franse lunch

Lunch eens met alles erop en eraan

Fransen houden van lunchen; het is de belangrijkste maaltijd in Frankrijk. Houd het vakantiegevoel vast en lunch eens op z’n Frans: meerdere gangen, met alles erop en eraan. Een salade, een goed stuk vlees of vis met groenten en een dessert (zoet of kaas).

Meerdere gangen

De Franse keuken is heel divers en geliefd bij veel mensen, en dat snappen wij wel! De Fransen lunchen meestal met meerdere gangen, meestal drie of vier, en nemen er echt de tijd voor. Een salade of soepje vooraf, een goed stuk vlees of vis met groenten als hoofdgerecht en een dessert (zoet of kaas). De Fransen gaan ook vaak uit lunchen, in een horecazaak. De middagpauze – meestal tussen 12.00 uur en 14.00 uur – is heilig. Meestal wordt het ‘menu du jour’ geserveerd dat voor een aantrekkelijke prijs wordt aangeboden. De maaltijd wordt afgesloten met een kopje koffie.

Croque monsieur recept

croque monsieur recept

De croque monsieur, de Franse tosti, zou voor het eerst verschenen zijn op een Parijse menukaart in 1910. Een klassieke Franse croque monsieur bestaat uit twee sneetjes brood, gesmolten kaas, ham en een romige bechamelsaus. Wil je een croque madame recept maken? Bak dan een spiegelei met een nog lopende dooier en leg deze na het bakken op de tosti. Voor een vegetarische croque monsieur laat je de ham uit het recept. Een croque monsieur is perfect voor een luxe, Franse lunch!

Recept: croque monsieur
Frankrijk bij je thuis
Frankrijk bij je thuis

Toppers uit de Franse keuken

Kook als in een bistro
Kaas
Kaas

Voor de kaasliefhebbers

Meer met kaas