ratatouille

Ratatouille recepten

De lekkerste recepten uit Frankrijk

Ratatouille is een heerlijke Franse stoofschotel, die zowel warm als koud gegeten kan worden. Ratatouille bevat een combinatie van aubergine, courgette en paprika. Lekker veel groenten dus! Wil jij ook zelf ratatouille maken? Op deze pagina vind je inspiratie met lekkere recepten voor ratatouille.

Wat is ratatouille?

ratatouille

Ratatouille is een klassiek Frans gerecht met gestoofde groente, dat vooral in de Provence veel bereid wordt. De geruchten gaan dat ratatouille zijn oorsprong vindt in 1778, in Frankrijk. Het was een mengsel van bonen, aardappelen, groenten en vlees. Een gerecht dat snel klaar was en makkelijk om te maken, zodat militairen gauw konden eten. De ratatouille die we nu kennen is vaak vegetarisch met heel veel groenten. De basisingrediënten voor dit gerecht zijn tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk ook wel ‘rata’ genoemd. Ratatouille wordt in Frankrijk zowel koud als warm gegeten. Het gerecht wordt vaak met stokbrood gegeten.

Ratatouille bewaren

ratatouille

Hoe lang kun je ratatouille bewaren? Ratatouille smaakt een dag later nóg lekkerder! Dan zijn de smaken ingetrokken. Ratatouille kun je in een afgesloten bak in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren. Tip: Laat de schotel eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het gerecht in de koelkast zet. Je kunt ratatouille ook invriezen. Je kunt ratatouille 3 maanden in de vriezer bewaren. Leg de bevroren ratatouille de avond van tevoren in de koelkast of ontdooi de groenteschotel in de magnetron.

Ovengerechten
Ovengerechten

De lekkerste gerechten uit de oven

Meer recepten
Frankrijk bij je thuis
Frankrijk bij je thuis

Toppers uit de Franse keuken

Kook als in een bistro