Engelse gerechten

Engelse gerechten

Engelse klassiekers en hightea recepten

Welkom op onze pagina met heerlijke Engelse recepten! De Engelse keuken staat bekend om zijn comfortfood en rijke tradities. De high tea bijvoorbeeld. Oorspronkelijk een stevig avondmaal voor arbeiders, inmiddels een middag uitgebreid genieten van scones, clotted cream en sandwiches. De Engelse keuken had ooit een slechte reputatie, vaak gezien als saai en smakeloos. Maar dat is veranderd dankzij verse ingrediënten, creatieve chefs en internationale invloeden. Ontdek deze recepten en breng een stukje Engeland naar je keuken!

Typisch Engelse gerechten

Beef Wellington, trifle, shepherd’s pie en fish and chips zijn iconische Britse gerechten. Beef Wellington, ossenhaas in bladerdeeg, is een showstopper voor kerst. Shepherd’s pie, een ovenschotel met gehakt en aardappelpuree, is heerlijk comfortfood voor doordeweeks. Voeg Worcestersaus toe voor extra smaak. Fish and chips is vers het allerlekkerst, dus maak ze zelf en geef er zelfgemaakte tartaarsaus bij. Trifle is een feestelijk dessert van lagen cake, fruit, custard en slagroom. Varieer met vers seizoensfruit zoals aardbeien of mandarijn

High tea recepten

Waar vind je betere high tea recepten dan bij de uitvinders van de high tea zelf? Ga aan de slag met traditionele recepten voor scones, uiteraard geserveerd met clotted cream en jam. Probeer ook de trendy millionaire’s shortbread, boterige koek met laagjes karamel en chocolade. Vul aan met finger sandwiches en mini quiches voor een hartige touch. En don’t forget the tea! Schenk Earl Grey of Darjeeling, of verse muntthee voor een frisse noot bij al dat zoet. Zin om aan de slag te gaan? Ontdek hier nog veel meer inspirerende high tea recepten.