duitse recepten

Duitse recepten

Lekkers van de oosterburen

Onze Duitse buren houden van lekker eten. Een sappige worst met zuurkool, een stevig biertje en zoete taarten gaan er vlotjes in. Ze eten traditioneel en kijken zeker niet op een portie meer of minder. Maar de Duitse keuken is zoveel meer dan worst en bier. Ontdek hier wat voor lekkers onze oosterburen nog meer te bieden hebben!

Typische Duitse gerechten

braadworst

In Duitsland zijn bier en schnitzel net zo traditioneel als pizza Italiaans is en baguette Frans is. Sauerbraten wordt door veel Duitsers gezien als een echt Duits gerecht, misschien wel hét nationale gerecht uit Duitsland. Sauerbraten is een Duits vleesgerecht dat kan worden bereid door het smoren van diverse vleessoorten. Meestentijds wordt rundvlees gebruikt, maar soms ook kalfsvlees, lamsvlees en schapenvlees. Voorafgaand aan de bereiding wordt het vlees gedurende 3 à 10 dagen gemarineerd in een mengsel van azijn of wijn, water, kruiden en specerijen. Zuurgebraad (de Nederlandse benaming van Sauerbraten) wordt geserveerd met typische Duitse bijgerechten, zoals rode kool, knoedels of Spätzle (pasta gemaakt van eieren). Ook populair eten in Duitsland is zuurkool met braadworst, pretzels en flammkuchen.

Ontdek lekkere Duitse hapjes

flammkuchen

Organiseer je een Duitse avond en ben je op zoek naar Duitse hapjes? Hier vind je inspiratie. Maak bijvoorbeeld een Duitse borrelplank met pretzls, aardappelsalade, knakworstjes, gebakken uitjes en mosterd. Ook typisch Duits: zuur, zoals augurken en zilveruitjes. Rookkaas, leverworst, gebraden gehakt, Schwarzwalder ham en salami mag ook niet ontbreken. Wil je de borrelplank helemaal compleet hebben? Maak dan zelf ook flammkuchen, hartstikke lekker als snack.

Recept voor flammkuchen
Spaans menu
Spaans menu

Viva España! Vier gangen Spaans genieten

De vier gerechten
De Griekse keuken
De Griekse keuken

Griekse smaken. Vers en veelzijdig

Meer gerechten uit Griekenland