Curry recepten

Curry recepten

Voor liefhebbers van kruidig & spicy

We love curry! Curry recepten zijn lekker, makkelijk en snel. De ideale maaltijd voor doordeweeks.  Er zijn veel soorten curry, van met of zonder vlees of vis tot verschillende kruidenmengsels, waardoor je eindeloos kunt variëren. Ben je een liefhebber van lekker kruidig? Dan vallen deze warme, geurige en goedgevulde curry recepten zeker bij je in de smaak.

Wat is curry?

curry

Curry’s worden over de hele wereld gegeten. Curry is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Indisch subcontinent komt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië én de rest van de wereld heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees of vis. Veel gebruikte ingrediënten van curry zijn: kurkuma, komijn, koriander, gember en chilipeper. Hou je van spicy? Dan ben je dus bij een curry aan het goede adres.

Curry bewaren

Heb je curry te veel gemaakt? Je kunt curry na het afkoelen 2 dagen bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten bak. Lekker als lunch of avondeten de volgende dag. Je kunt curry ook invriezen. In de vriezer is curry 3 maanden houdbaar. Als je de curry opnieuw gaat verwarmen, kun je dat het best al roerend op laag vuur in een steelpan doen.

Koken met tofu
Koken met tofu

Niet alleen voor vegetariërs

Probeer het nu zelf
Rundvlees
Rundvlees

Op z’n oosters

Bekijk de recepten