babi pangang

Babi pangang recepten

Ontdek Aziatisch koken

Zin in babi pangang? Heerlijk! Babi pangang betekent letterlijk ‘varken geroosterd’. Waarschijnlijk heb je nog niet heel vaak babi pangang gemaakt, maar waarom eigenlijk niet? Het is hartstikke makkelijk om te maken en nog eens lekker ook. Serveer de babi pangang met rijst en atjar tjampoer en je zet zo een feestmaal op tafel als je gasten over de vloer krijgt. Op deze pagina vind je de inspiratie voor babi pangang recepten die je nodig hebt.

Wat is babi pangang?

babi pangang

Babi pangang is een Aziatisch gerecht. Babi is het Indonesisch/Maleisische woord voor varken en pangang (soms ook geschreven als panggang) betekent geroosterd. Babi pangang betekent dus letterlijk geroosterd varkensvlees. Waarschijnlijk waren het de Chinezen die al in de 13e en 14e eeuw geroosterd varkensbuikvet in het huidige Indonesië introduceerden, onder de naam fo nam. De babi pangang die wij in Nederland eten wordt meestal niet van buikspek gemaakt. De kenmerkende rood oranje saus, een zoetzure combinatie op basis van gember en tomaat is ook typisch Nederlands. De Nederlanders hebben dus een Nederlandse twist aan dit gerecht gegeven.

Wat eet je bij babi pangang?

babi pangang

Je kunt babi pangang bestellen bij een Chinees restaurant, en dan wordt het vaak geserveerd met witte rijst of nasi. Het vlees wordt geserveerd op een laagje atjar tjampoer, oftewel ingelegde kool en wortel, met een flinke hoeveelheid saus eroverheen. De typerende rode saus die over babi pangang gegoten wordt, is gemaakt van tomatenpuree, sambal, ketjap, suiker, gember, knoflook en rijstazijn.

Japans menu
Japans menu

Evenwicht op z'n Japans

De vier gangen
Rijsttafel
Rijsttafel

Indische rijsttafel Iedereen kan oosters koken

Meer Aziatische recepten