Overige video's

Kerstslofjes

4 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1155 kcal
Koolhydraten 154 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
10 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)

Voorbereiden

Wel de rozijnen en krenten in de rum. Schep de broodmix in een kom en voeg 125 ml lauwwarm water, de melk, 25 gram boter, de vanillesuiker en citroen toe. Kneed een soepel deeg en laat afgedekt circa 10 minuten rijzen. Voeg de rozijnen, krenten en alle noten toe en kneed door. Meng de eidooier door de amandelspijs. Rol het deeg op bloem uit tot een lap van 25x30 cm. Verdeel in 4 stukken. Vorm de spijs tot een rol, verdeel in 4 stukken en leg de rolletjes in de lengte op het deeg. Vouw de deeglappen zo over de spijs dat de onderkant van het deeg iets uitsteekt. Leg op de bakplaat en laat nog 40 minuten rijzen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Bestrijk de slofjes met water en bak in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Dek aan het eind evt. af met aluminiumfolie. Laat afkoelen.
  3. Bestrijk met de gesmolten boter en bestrooi met poedersuiker.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1155 kcal
Koolhydraten 154 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
10 g
Vezels 8 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Walnoot (198)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.