Overige video's

Kerstijstaart met warme chocoladesaus
Kerstijstaart met warme chocoladesaus
(5)

Kerstijstaart met warme chocoladesaus

Categorie nagerecht
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g

Bereiden

  1. Laat het ijs iets zachter worden. Wel de rozijnen en de krenten in de rum.
  2. Voeg de bigarreaus en de walnoten toe en schep dit mengsel door het ijs. Schep de ijsmassa in de vorm en zet deze in de diepvries om op te stijven (kan een dag van tevoren).
  3. Verwarm de slagroom (zonder te koken) en smelt hierin de chocolade. Zet de ijstaart op een gekoelde schaal en verwijder vorm en folie. Garneer de taart met de chocolade en de saus.

Wijnadvies

Het zoete einde lekker zoet eindigen. Met Castillo de las Almenas Moscatel voor wie de ijstaart het belangrijkst vindt. En anders cream sherry van San Lucar of Gonzalez die juist de chocoladesaus wat extra's geeft.

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 84 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
24 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.