Overige video's

Kerstham met cranberryglazuur

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
14 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de aardappelplakken beetgaar, giet ze af en laat afkoelen.
  3. Verwarm de beenham in de verpakking in een pan heet water. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Maal daarvoor de cranberrycompote eventueel iets fijner met een staafmixer.
  4. Haal de verpakking van de ham. Kerf de ham aan de bovenzijde ruitvormig in, steek op de kruispunten een kruidnagel en leg de ham in de ovenschaal of braadslede.
  5. Verwarm het glazuur en giet het over de ham. Zet de ham 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Bak intussen de aardappels in de helft van de boter. Kook de spruitjes. Giet de spruitjes af en schud ze op met de rest van de boter, een snufje nootmuskaat, zout en peper.
  7. Serveer de ham met de aardappels en de spruitjes in de braadslede.
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.