Kerstrecepten

Kerstrecepten

Recepten voor het kerstdiner

Boodschappen zorgt dit jaar voor een stressvrije, smakelijke en sfeervolle kerst! Dat doen we met kant-en-klare kerstmenu’s, zodat je niet je hoofd hoeft te breken over ideale combi’s en de juiste hoeveelheden. We hebben ook een speciaal kidsproof kerstmenu en een handig kerstmenu voor een grote groep. Wil je toch liever zelf je kerstmenu samenstellen? Dat kan natuurlijk. Op onze mix & match-pagina combineer je zelf je favoriete kerstrecepten tot een menu.

Natuurlijk geven we ook tips om bij al die lekkere gerechten de juiste wijnen te schenken. En omdat al dat lekkere eten een mooi decor verdient, laten we je zien hoe je een sfeervolle kersttafel dekt. Zo wordt kerst één groot feest!

Kerstmenu ideeën voor thuis

Weet jij al welk kerstmenu je dit jaar klaar gaat maken? Op deze pagina vind je een heleboel kerstrecepten waar je je gasten echt mee kunt verrassen. Lekkere, simpele kerstmenu’s met gerechten die iedereen lekker vindt. Je hoeft heus geen uren in de keuken te staan om een lekker kerstmenu te bereiden. Met deze inspiratie tover jij in een handomdraai een heerlijk kerstmenu voor thuis op tafel. Eet smakelijk!

Mix & match jouw ideale kerstdiner

Hoeveel gasten er ook aanschuiven en wat hun dieetwensen ook zijn, hier vind je de lekkerste voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten voor kerst. Kies zelf je favorieten: mix & match zoveel je wilt! Eén ding is zeker: van jouw kerstdiner-op-maat zal iedereen genieten.

Voorgerechten

Met het voorgerecht zet je de toon voor de rest van het kerstdiner. Ontvang je je gasten het liefst met een romige soep? Wordt het een klassieke carpaccio of toch een salade? Wij bieden voorgerechten in alle soorten en maten. Zo vind je altijd de opener die jouw diner verdient.

Bekijk alle kerst voorgerechten

Hoofdgerechten

Je hebt van die klassiekers die voor iedereen écht kerst zijn. Wat dacht je van rollade, wild of kalkoen? Maar misschien ga je wel liever voor vis, of wordt het dit jaar een kerst-zonder-vlees. Welke kant het ook opgaat, in onze selectie vind je het perfecte recept voor jouw kerst hoofdgerecht. En dankzij de duidelijke receptuur hoef je niet bang te zijn dat het pronkstuk van de avond mislukt.

Bekijk alle kerst hoofdgerechten

Bijgerechten

Goed gekozen bijgerechten geven je kerstdiner spanning en schwung. Bovendien hoef je nooit bang te zijn dat een van je gasten met lege maag naar huis gaat. Er valt immers genoeg te kiezen! Zet schaaltjes met verschillende groenten en aardappels op tafel, natuurlijk nét iets specialer bereid dan op een doordeweekse dag. Deze bijgerechten spelen zeker geen bijrol!

Bekijk alle kerst bijgerechten

Nagerechten

Je kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder feestelijke afsluiter: het nagerecht. Dus besteed je er nét iets meer aandacht aan dan op een doordeweekse avond. Maar wat wordt het? Chocola, ijs, fruit of misschien wel alle drie? Op Boodschappen.nl zetten we de beste kerstnagerechten voor je op een rijtje. Geef je kerstdiner een bijzondere finale!

Bekijk alle kerst nagerechten

Kies je kerstmenu!

Wat eten we met kerst? Het is dé vraag die in december menige familie-app in z’n greep heeft. Daarom heeft Boodschappen een aantal kerstmenu’s ontwikkeld die de keuze een stuk makkelijker maken. Van een klassiek menu voor een groot gezelschap (iedereen maakt een gang!) tot een snel kerstmenu voor twee: voor iedereen zit er iets tussen. Zo weet je zeker dat je niet te veel maakt, dat de smaken bij elkaar passen en dat je de kerststress buiten de deur houdt. Fijne feestdagen!

Klassiek

Klassiek kerstmenu

Gourmetten

Gourmet recepten voor kerst

Kidsproof

Kerstmenu voor kinderen

Grote groep

4 gangen voor de hele familie

Solo diner

In je eentje genieten

Easy vega

3 gangen vegetarisch

Snel klaar

In een handomdraai op tafel

Alle kerstmenu's

Naar alle kerstmenu's

Stijl je kerst

Klik op de iconen voor inspiratie