Overige video's

Kerriesoep met garnalen
Kerriesoep met garnalen
(23)

Kerriesoep met garnalen

Een combinatie die je misschien niet zo snel verwacht, maar wél erg lekker is: kerriesoep met Hollandse garnalen! Chic om te serveren als tussengerecht.
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 3,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerrie glazig. Roer de bloem erdoor. Schenk een scheut bouillon erbij en roer glad. Herhaal dit totdat alle bouillon gebruikt is.
  2. Kook de soep al roerend zachtjes 3 minuten. Meng de helft van de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de garnalen erdoor en verwarm zonder te koken.
  3. Serveer de soep in warme kommen. Verdeel de rest van de kookroom als een swirl erover en bestrooi met de bosui.

Bereidingstip

Kies in dit recept in plaats van garnalen voor een vulling van stukjes hardgekookt ei, zalmsnippers, hamblokjes, paprikablokjes of croutons.

Variatie

De meeste wijnen combineren niet zo goed met kerrie. De Nieuw-Zeelandse Te Waina Sauvignon Blanc weet er echter wel goed raad mee.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 3,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.