Overige video's

Kerriebouillon met Hollandse garnalen en zeezoutstengels

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, de knoflook, de gember en het kerriepoeder.
  3. Giet de bouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken.
  4. Rol voor de zeezoutstengels de deeglapjes op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ze 1,5 keer zo lang zijn. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
  5. Snijd de plakken in 2 cm brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout. Bak de deegrepen circa 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  6. Voeg de bosui toe aan de soep. Verdeel de garnalen over borden of kommen. Giet de hete bouillon erop en serveer de zeezoutstengels erbij.

Variatie

Vervang bosui eens door gehakte verse kervel. Neem in plaats van Hollandse garnalen reepjes gerookte forel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 205 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
5 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.