Overige video's

Kerrieballetjes met couscous

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
13 g

Bereiden

  1. Week het witbrood in de melk. Meng het gehakt met de helft van de ui, de helft van de knoflook, het kerriepoeder, zout, peper, het ei en het geweekte brood.
  2. Vorm er 16 balletjes van en bak ze in 3 eetlepels olijfolie in 7 minuten rondom bruin. Schep ze uit de pan.
  3. Voeg de rest van de olie bij het bakvet. Bak hierin de rest van de ui en de knoflook, voeg de tomaatstukjes met sap en de paprika toe en stoof 10 minuten.
  4. Schep de yoghurt en paprikapoeder erdoor en leg de gehaktballetjes erin. Verwarm nog 5 minuten.
  5. Wel intussen de couscous. Serveer de balletjes met de saus bij de couscous en bestrooi met peterselie.

Variatie

Vervang couscous door rijst. In plaats van paprika zijn blokjes courgette ook lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 76 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.