Overige video's

Kefta in tomatensaus met ei

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144)

Bereiden

  1. Meng het gehakt in een kom met 1 losgeklopt ei, de ui, de helft van de verse koriander, de specerijen en de ketchup.
  2. Laat het brood in een beetje water weken en knijp het uit. Voeg toe aan het gehakt en kneed alles goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en rol er 16 kleine balletjes van. Leg ze afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en oregano langzaam op een lage stand. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat op een lage stand zonder deksel circa 15 minuten sudderen.
  4. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze circa 15 minuten hoog in de oven. Leg de balletjes daarna in de tomatensaus en schep goed door.
  5. Maak met een lepel 4 holletjes in de saus tussen de balletjes en breek hier steeds 1 ei boven. Leg het deksel op de pan en laat de eieren in circa 10 minuten stollen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 555 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
14 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.