Overige video's

Kedgeree met spek en zachtgekookt ei
Kedgeree met spek en zachtgekookt ei
(3)

Kedgeree met spek en zachtgekookt ei

Kedgeree is oorspronkelijk een Indiase rijstschotel. Dit gerecht zet je in 30 minuten op tafel, een ideaal recept voor doordeweeks!
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Voeg de ui, knoflook, kerrie en gember toe en bak circa 2 minuten. Voeg de wortel en prei toe en bak nog 3 minuten.
  2. Spoel de rijst intussen af onder koud water en voeg samen met de bouillon toe aan de pan. Breng al roerend aan de kook en zet de warmtebron laag. Kook de rijst afgedekt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  3. Breng intussen een pan water aan de kook en kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel de eieren. Halveer ze.
  4. Schep de citroenrasp, -sap en peterselie door de rijst en verdeel de eieren erover.

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
7 g
Vezels 5 g
Zout 3,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.