Overige video's

Kebab met muntyoghurt

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (145) Yoghurt (123)

Bereiden

  1. Leg houten prikkers in water om verbranden te voorkomen.
  2. Meng het rundergehakt met 2 eetlepels munt, komijnpoeder, kaneel en zout en peper.
  3. Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan.
  4. Vorm worstjes van het gehakt en rijg ze aan de spiesen. Bestrijk ze met de olie.
  5. Rooster de kebab niet te dicht onder de grill of in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de spiesjes regelmatig om.
  6. Meng de rest van de munt met de knoflook, het citroensap, zout en peper door de yoghurt.
  7. Serveer de kebab met de muntyoghurt.

Bereidingstip

Met geraspte komkommer erin lijkt deze dip wat op tzatziki.

Meng 2 eetlepels gehakte pijnboompitten door het gehakt.

Vervang kaneel door kurkuma.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (145) Yoghurt (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

gavluggen 16-09-2016
Een geweldig recept gemakkelijk en super lekker.