Overige video's

Kebab en gefrituurde aubergine
Kebab en gefrituurde aubergine
(2)

Kebab en gefrituurde aubergine

Kebab betekent in het Perzisch niets anders dan gebakken vlees. Dit kan gekruid rund-, lams- of kippenvlees zijn. Dit gerecht kun je maken met lamsbout of biefstuk, net wat je lekkerder vindt!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Snijd het vlees in gelijke blokjes. Meng de ingrediënten voor de marinade, schep de blokjes vlees erdoor en laat minimaal 30 minuten marineren. Dit kan ook een dag van tevoren. Leg de plakken aubergine op een snijplank en bestrooi ze met wat zout. Leg hier een paar vellen keukenpapier overheen, vervolg met de rest van de aubergine en bestrooi weer met zout. Leg keukenpapier bovenop de laatste aubergine en verzwaar met een plank met iets zwaars erop. Laat minimaal 30 minuten staan.

Bereiden

  1. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Meng in een schaal een handje bloem met de paprikapoeder, oregano en tijm. Veeg de plakken aubergine schoon met een stuk keukenpapier en maal peper erover. Haal ze door de gekruide bloem en schud overtollige bloem eraf.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een laagje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge stand en frituur hierin de aubergine aan beide kanten goud- bruin. Leg ze op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie.
  3. Rooster de spiesen hoog in de oven in circa 5 minuten om en om bruin. Leg de kebab op de aubergine en lepel wat labne erover. Bestrooi met de dukkah en koriander.

Bereidingstip

Maak zelf labne (klik hier voor het recept).

Maak zelf dukkah (klik hier voor het recept).

Wijnadvies

Schenk het liefst een rode wijn bij de kebab. De kruidigheid van dit gerecht brengt ons in het warme Zuid-Afrika bij de Zuydpunt Cabernet-Shiraz.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
10 g
Vezels 4 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.