Overige video's

Kattentongen

25 moeilijk desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
4 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159)

Bereiden

  1. Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer.
  2. Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag.
  3. Vul de spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter.
  4. Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen.
  5. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.

Variatie

Deze koekjes zijn ook heerlijk bij (ijs)desserts.

Voedingswaarde p.p.
Energie 125 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
4 g
Hoofdingrediënten Pure chocolade (159)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.