Overige video's

Kardemombroodjes
Kardemombroodjes
(7)

Kardemombroodjes

Deze Zweedse lekkernij wordt bij de fika gegeten. Een soort koffiepauze met wat lekkers erbij. Deze lekkere kardemombroodjes lijken op kaneelbroodjes, maar zijn dan helemaal op smaak gebracht met kardemom. Probeer ze eens!
Categorie ontbijt
Personen 6 stuks
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Verwarm de melk met 5 kardemom­peulen. Neem de pan van de warmtebron en voeg 25 gram boter toe. Houd apart. Meng de bloem met de helft van de suiker en de gist.
  2. Zeef de lauwwarme melk en giet erbij. Kneed in circa 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Dek af
met folie en laat 1,5 uur rijzen op een warme plaats. Kneus de overige kardemompeulen nog een keer. Verwijder de peulen, maal de zaadjes fijn in een vijzel en meng met de
rest van de suiker. Houd 1 eetlepel kardemomsuiker apart en meng de rest met de overige boter.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van circa 20x30 cm en bestrijk met de kardemomboter. Vouw het bovenste derde deel over de helft van het deeg en doe dit ook met het onderste derde deel.
  4. Snijd het deeg in de breedte in
 6 gelijke delen. Snijd elk deel bijna doormidden, maar laat 2 cm aan de bovenkant heel. Neem de broodjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Bestrijk terwijl ze verder afkoelen drie keer met de kardemomsiroop.
  5. Rol beide slierten 3 keer om. Knoop vervolgens beide slierten en verstop de uiteinden onder de knoop. Leg op de bakplaat en laat circa 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats.
  6. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de broodjes met het ei en bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Smelt de rest van de kardemomsuiker met 2 eetlepels water in een pannetje.
  7. Neem de broodjes uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Bestrijk terwijl ze verder afkoelen drie keer met de kardemomsiroop.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
10 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.