Overige video's

Kardemombosbessencake

4 eenvoudig nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de suiker in een kom en voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eieren er een voor een doorheen, tot ze volledig zijn opgenomen.
  3. Meng de kardemom, vanille-essence en het zout erdoor. Spatel dan de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter en de bosbessen.
  4. Doe het beslag in de ingevette taartvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake 45 minuten in de het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

Variatie

Vervang bosbessen door blauwe bessen of gemengde bosvruchten. Neem in plaats van vanille-essence 1 zakje vanillesuiker en in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel. Kardemom kan worden vervangen door 1 theelepel kaneelpoeder en 1 theelepel gemalen nootmuskaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
14 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (287)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.