Overige video's

Karbonades in pikante saus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees op hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje.
  3. Bak in de pan de spekjes uit op middelhoge stand en voeg de ui toe. Fruit in circa 5 minuten zacht en bruin.
  4. Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand.
  5. Voeg als laatste de tomatenpuree en tomaten toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten sudderen.
  6. Zet ondertussen het vlees nog 5 - 8 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.

Wijnadvies

Hier past bovenste best een rode Spanjaard bij: Finca de Labarca crianza bijvoorbeeld. Wat steviger is de Viña Maipo Carmenère. En ook een lekker gevulde rosé blijft goed 'overeind'. Schenk de biologische Gamma of Montalto Nero d'Avola.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.