Overige video's

Karbonade met witte bonen en spek

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten Schouderkarbonade (31)

Bereiden

  1. Roer 1 eetlepel olie door de vleeskruiden en bestrijk de karbonades hiermee. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes uit. Voeg de sjalotjes toe en fruit nog 4 minuten.
  3. Verhit een koekenpan en bak hierin de karbonades aan beide kanten in circa 15 minuten bruin en gaar. Voeg de bonen toe aan de spekjes en sjalot. Schep om en warm afgedekt circa 10 minuten door.
  4. Voeg een scheutje water toe aan de karbonades, roer de aanbaksels in de pan los en laat nog een paar minuten sudderen. Zet de warmtebron uit. Voeg de boter toe en laat al roerend smelten in de jus.
  5. Schep de peterselie door de witte bonen, maal er wat peper over en serveer de bonen met de karbonades, aardappels en jus.

Bereidingstip

Serveer nog een salade bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
10 g
Vezels 9 g
Zout 2,8 g
Hoofdingrediënten Schouderkarbonade (31)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.