Overige video's

Karbonade met salie en mosterd

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g

Bereiden

  1. Wrijf de karbonades in met een mengsel van olijfolie, mosterd, zout, peper en salie. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Rooster het vlees 3-4 minuten per kant op een hete barbecue.

Bereidingstip

Bestrijk de karbonades eens met 2 eetlepels honing gemengd met 2 theelepels gedroogde dragon, 1 eetlepel wittewijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel sinaasappelrasp.

Variatie

Kies voor 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes, 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel ketjap manis.

Wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.