Overige video's

Karbonade met abrikozensalsa

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g

Bereiden

  1. Boen de sinaasappel schoon, snijd reepjes voor de garnering en rasp 1 theelepel van de schil. Meng de rasp met geperste knoflook, de komijn en 3 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees ermee.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de peper tot een salsa.
  3. Bak de aardappelen in de rest van de olijfolie goudbruin. Kook de broccoli met zout beetgaar.
  4. Rooster het vlees 8-10 minuten in een grillpan of koekenpan. Keer het halverwege even om. Serveer het vlees met de salsa, gegarneerd met sinaasappelschilletjes, met de broccoli en gebakken aardappelen.

Variatie

Vervang de karbonades door kipfilets of varkensoesters. Voeg eens gehakte koriander of gehakte nootjes aan de salsa toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.