Overige video's

Karamelpudding met limoen

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet de puddingvormpjes in een ovenschaal.
  2. Klop de eieren met de eidooier, 25 gram suiker, 1 theelepel limoenrasp en het limoensap tot een schuimig mengsel en klop de melk erdoor.
  3. Verdeel dit mengsel over de puddingvormpjes en giet kokend water in de schaal tot de vormpjes voor tweederde in het water staan. Schuif de schaal voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes in circa 1 uur gaar.
  4. Neem de vormpjes uit de schaal en laat afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat door en door koud worden.
  5. Bestrooi elk puddinkje met 1 eetlepel suiker en brand deze met een gasbrandertje of onder de ovengrill tot een donkerbruine karamel. Garneer de karamelpudding met limoen eventueel met eetbare bloemetjes (bijvoorbeeld viooltjes).

Wijnadvies

Serveer Coeur de Muscat bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 180 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.