Overige video's

Kapucijnerschotel met rookworst en appel
Kapucijnerschotel met rookworst en appel
(46)

Kapucijnerschotel met rookworst en appel

Een ovenschotel met een Hollandse twist! Waarom zou je rookworst alleen bij stamppot eten? Het kan ook in deze lekkere kapucijnerschotel met frisse appel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Vezels 14 g
Zout 4,4 g

Bereiden

  1. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan.
  2. Verhit de helft van de olie in de pan en bak hierin het gehakt rul. Schep de prei, wokgroenten en paprikapoeder erdoor en roerbak 4-5 minuten.
  3. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil intussen de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de appels aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de honing.
  5. Schep de kapucijners en spekjes door het gehaktmengsel en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de rookworst in plakjes en serveer met de appelplakken op de kapucijnerschotel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Vezels 14 g
Zout 4,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.