Overige video's

Kantonese gebakken rijst met garnalen
Kantonese gebakken rijst met garnalen
(14)

Kantonese gebakken rijst met garnalen

Een ideaal recept voor doordeweeks! En de restjes? Die eet je de volgende dag gewoon op. Tip: voor wat extra pit voeg je wat kerriepoeder toe tijdens het bakken van de ui en wortel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kook de rijst. Spreid daarna uit op een bord en laat afkoelen.
  2. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de hamblokjes, ui, en wortel toe en roerbak 2-3 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, garnalen en doperwten toe en bak tot de garnalen verkleuren.
  3. Schuif alles naar een kant van de pan. Voeg de overige zonnebloemolie toe en bak de eieren tot ze net beginnen te stollen. Meng dan met de rest.
  4. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en suiker toe en roerbak nog een paar minuten.

Bereidingstip

Kook de rijst voor dit recept een dag van tevoren en bewaar in de koelkast.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.