Overige video's

Kalkoenvinken met cranberryvulling
Kalkoenvinken met cranberryvulling
(0)

Kalkoenvinken met cranberryvulling

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Druk de kalkoenfilets tussen het vershoudfolie iets platter. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Meng de roomkaas met cranberrycompote en gehakte tijm. Verdeel dit over het midden van de kalkoenfilets en rol ze op. Zet ze vast met prikkers of met keukengaren.
  3. Bak ze in het bakproduct op halve stand rondom lichtbruin en gaar in circa 12 minuten.
  4. Schep ze uit de pan, voeg een scheutje wijn en de fond bij het bakvet en kook 2 minuten.
  5. Serveer de kalkoenvinken met de jus en gegarneerd met een takje tijm.

Wijnadvies

Heerlijk met een stevige rosé. De biologische Gamma bijvoorbeeld, of anders die van Yellow Tail. Beide hebben een 'zoetje' dat aangenaam is bij het wat zoetzure van de cranberryvulling. Een stevige witte kan overigens ook: Yellow Tail, Casa de Campo of Indomita Reserva.

Voedingswaarde p.p.
Energie 295 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.