Overige video's

Kalkoenspiesjes met groentemie

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill.
  2. Meng de sojasaus met de tomatenpuree, honing, olie, zout en peper. Schep de helft ervan door de kalkoenblokjes en laat 10-15 minuten marineren.
  3. Week de satéprikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
  4. Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de kalkoenspiesjes 6-8 minuten (niet te dicht) onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  5. Kook de mie met de sugarsnaps en voeg de laatste 3 minuten de Chinese kool toe.
  6. Verwarm de kippenbouillon met de rest van de sojamarinade en kook zachtjes in circa 2 minuten tot een saus.
  7. Laat de mie met de groenten goed uitlekken. Serveer de kalkoenspiesjes erbij en giet de saus erover.
  8. Bestrooi met de uitjes.

Bereidingstip

Geen sugarsnaps? Neem dan peultjes.

Neem kip- in plaats van kalkoenfilet.

Roerbak de Chinese kool eerst en voeg deze dan pas toe aan de mie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 710 kcal
Koolhydraten 85 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.