Overige video's

Kalkoenrollade met spekjes, champignons, abrikozen en witte kool

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
18 g

Voorbereiden

Wel de abrikozen enkele uren in water. Laat ze uitlekken. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.

Bereiden

  1. Verhit de boter en de zonnebloemolie in een braadpan. Braad de rollade snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Leg de takjes rozemarijn bij het vlees en giet de wijn in de pan. Braad de rollade op een matige hittebron in ongeveer 50-60 minuten gaar. Draai het vlees tijdens het braden regelmatig om. Voeg na 30 minuten de abrikozen toe.
  3. Bak intussen in een koekenpan de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes.
  4. Kook de witte kool met de komijnzaadjes in een bodempje water gedurende 15 minuten. Giet de kool, die beetgaar is, af en roer de crème fraîche erdoor.
  5. Neem de rollade uit de pan en laat deze even afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verwijder de rozemarijntakjes.
  6. Snijd de rollade in plakken en leg deze op een schaal. Giet het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem. Giet deze jus in een kom.
  7. Rangschik om de rolladeplakken de abrikozen, spekjes en champignons. Serveer de witte kool apart.
  8. Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.

Variatie

Vervang de witte kool door rode kool.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Mariska de Badts 15-12-2015
Prima recept, zeker als je met een grotere groep bent. Je kunt veel voorbereiden, en hebt dan geen last minute stress. Ik heb er dan ook kroketten bij geserveerd, en de jus al iets eerder afgemaakt (vlees even warm houden in oven onder folie) . En inderdaad rode kool geserveerd in plaats van witte kool. Iedereen heeft lekker gegeten.