Overige video's

Kalkoenrollade met Hollandse garnalen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)

Bereiden

  1. Sla de schnitzels tussen een paar vellen vershoudfolie plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een koekenpan). Snijd de randen van de schnitzels bij tot je een rechthoekig lapje overhoudt. Bestrooi met wat zout en peper.
  2. Maal de restjes vlees in een keukenmachine met de helft van het ei en wat zout en peper tot een smeuïg gehakt. Meng met de garnalen en verdeel over de 4 schnitzels. Rol ze strak op en zet de rolletjes vast met een stuk keukengaren of een paar cocktailprikkers.
  3. Verhit de helft van de boter en bak hierin de rolletjes op een lage stand in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Neem uit de pan en voeg de sjalot toe aan het bakvet. Roer de aanbaksels los en fruit de sjalot een paar minuten. Blus af met de wijn en breng op een hoge stand aan de kook.
  5. Voeg de room toe en laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg de peperkorrels toe en leg de vleesrolletjes in de saus. Warm nog een paar minuten mee op lage stand.
  6. Neem de rolletjes uit de saus en snijd ze in dikke plakken. Monteer de saus vlak voor het serveren met de rest van de (koude) boter en serveer bij de rollade.
  7. Lekker met geroerbakte spinazie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 50 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Hollandse garnaal (45)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.