Overige video's

Kalkoenfilet met sesam en noten

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g

Bereiden

  1. Snijd de kalkoenfilets horizontaal in, maar niet helemaal door. Verpak in de ham een plakje brie en leg dit pakketje in de kalkoenfilet. Steek dicht met cocktailprikkers en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  2. Hak 1 eetlepel noten fijn. Kluts de eieren in een diep bord. Meng het broodkruim of paneermeel met sesamzaad en nootjes in een ander diep bord. Bestuif de kalkoenfilets eerst met bloem, haal ze daarna door het ei en vervolgens door het sesam-notenmengsel. Druk deze panade goed aan.
  3. Verhit de olie met de boter. Bak de kalkoenfilets hierin rondom goudbruin en laat ze op een lage stand circa 10 minuten garen. Keer af en toe om.
  4. Serveer het vlees, bestrooid met de hele noten en bosui, met haricots verts en puree van zoete aardappel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 485 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 49 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.