Overige video's

Kalkoen ‘tonnato’

6 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Kalkoenfilet (29)

Bereiden

  1. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie.
  2. Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
  3. Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 6 borden.
  4. Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de resterende 4 eetlepels er in een dun straaltje bij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.

Bereidingstip

Liever geen rauwe eidooier? Gebruik dan 2 hardgekookte eidooiers.

Variatie

Vervang kalkoenfilet door gerookte kipfilet of varkensfricandeau (vleeswaren).

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Hoofdingrediënten Kalkoenfilet (29)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.