Overige video's

Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de olie en bak het vlees om en om aan. Schep de lapjes over in de ovenschaal.
  2. Fruit in de pan de ui, knoflook, sinaasappelrasp en salie op een lage stand. Blus af met de pinot blanc en de vleesfond. Giet dit over het vlees en zet de schaal afgedekt in de oven. Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven.
  3. Kruis de tomaatjes in, be­strooi ze met zout en peper, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten erbij in de oven.
  4. Lekker met pasta of gekookte nieuwe aard­appelen.

Wijnadvies

Vanzelfsprekend kunt bij dit kalfsvlees de pinot blanc van het recept door­drinken. Maar ook een rijke chardonnay kan prima. Liever rood? Denk dan aan een pinot noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 310 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.