Overige video's

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Courgette (263)

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  2. Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook.
  3. Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om.
  4. Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
  5. Dit gerecht is heel lekker met een stamppot van ijsbergsla of raapstelen.

Variatie

Je kunt het kalfsvlees vervangen door magere runderlappen. Neem in plaats van kookroom demi crème fraîche.

Wijnadvies

Verrassend lekker met witte wijn. En dan vooral met Danie de Wet of Viña Maipo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Hoofdingrediënten Courgette (263)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.