Overige video's

Kalfsoester met groenebonensalade

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g

Bereiden

  1. Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Schik de groenten inclusief de flageolets op 4 borden en giet de dressing erover.
  4. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant.
  5. Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie.
  6. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht uit.
  7. Voeg sinaasappelsap en -rasp toe aan het bakvet.
  8. Serveer het vlees met de saus en de salade.

Bereidingstip

Vervang de flageolets door witte bonen of kikkererwten.

Wijnadvies

Heerlijk met licht en lichtgekoeld rood zoals Beaujolais Villages, Domaine Brunet of Bourgogne Pinot Noir. Ook een wat stevigere Chardonnay smaakt overigens: Sunny Mountain of Koopmanskloof.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.