Overige video's

Kabeljauwtaartje met geroosterde groenten

2 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
11 g

Bereiden

  1. Hak 3 paprika's in stukjes en zet ze apart. Snijd hartjes uit de vierde paprika voor garnering.
  2. Schaaf de courgette in lange linten. Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  3. Verwijder een stukje van het groene loof van de bosui. Snijd de bosuitjes aan één kant enkele keren een stukje in.
  4. Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie, fruit hierin het sjalotje en zet apart.
  6. Gaar de kabeljauw in de magnetron met een klontje boter afgedekt 3 minuten op 800 Watt. Houd even warm en laat nagaren. Voeg zout en peper toe.
  7. Rooster in een hete grillpan de courgette, peultjes, bosui en tomaat met de rest van de olijfolie.
  8. Giet de aardappels af en maak aardappelpuree met het sjalotje, zout en peper.
  9. Vet de kookringen in en zet ze op warme borden. Vul deze met een laag aardappelpuree, een laagje geroosterde paprika met daarop tapenade en verdeel daarover de kabeljauw.
  10. Verwijder de ringen. Leg paprikahartjes op de vis en serveer de groenten erbij.

Wijnadvies

Zwoel, zacht en exotisch wit: Poème Marsanne Viognier of Zuydpunt Chenin Viognier.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.