Overige video's

Kabeljauwpakketje met groene asperges en citroenboter

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Meng de boter met citroenrasp, -sap, kurkuma en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Verpak de boter in folie en leg in de koelkast. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en gril ze een paar minuten om en om in een ingevette grillpan.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de stukken bakpapier op het werkvlak.
  2. Leg steeds in het midden van elk stuk papier een kwart van de gegrilde asperges. Leg een stuk kabeljauw op de asperges en bestrooi met zout en peper.
  3. Verdeel de citroenboter in plakjes over de vis en leg een takje rozemarijn erop. Vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
  4. Leg de pakketjes in een ovenschaal en stoom in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer de pakketjes op een bord en vouw of scheur het papier open. Garneer met plukjes dille.

Wijnadvies

Proef groene tonen en een vleugje citroen terug in de Sauvignon Blanc van Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
21 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.