Overige video's

Kabeljauwhaasjes met mosterd-dillesaus
Kabeljauwhaasjes met mosterd-dillesaus
(7)

Kabeljauwhaasjes met mosterd-dillesaus

Op en top Frans is dijonmosterd. Voor deze mosterd wordt alleen de kern van de mosterdzaadjes fijngemalen. Hierdoor krijgt de mosterd een scherpere smaak die goed past bij kabeljauwhaasjes.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Dep de kabeljauw droog en bestrooi met zout en peper. Bak 2-3 minuten per kant in een beetje olijfolie, tot de haasjes bijna gaar zijn. Houd warm onder aluminiumfolie.
  2. Fruit de ui in het bakvet. Schenk de kookroom erbij en roer de mosterd erdoor. Laat de saus op een lage stand iets dikker worden. Roer de dille erdoor. Verhit intussen de grillpan.
  3. Snijd de houtige onderkanten van de asperges. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster 4-5 minuten in de grillpan. Keer regelmatig. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Leg de vis in de saus en warm even door.
  4. Serveer de vis op de asperges. Schep wat saus erop en garneer met extra dille. Bestrooi met peper en de amandelen.

Bereidingstip

Vervang de dille in dit recept door dragon of Provençaalse kruiden.

Wijnadvies

Schenk bij de kabeljauw, als alternatief voor rosé uit de Provence, een volle witte wijn uit Argentinië. Zoals Casa de Campo Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 22 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.