Overige video's

Kabeljauwfilet met witlof en mosterd

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelen met zout gaar. Dep de visfilets droog en verdeel ze in gelijke moten. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Snijd de harde kernen uit het witlof en snijd de struikjes in de lengte in smalle repen.
  3. Pers een halve citroen en verdeel de andere helft in partjes.
  4. Verhit de boter. Bak hierin de vis in 2-3 minuten per kant gaar. Neem de filets uit de pan en houd ze warm.
  5. Voeg de witlofrepen bij het bakvet en bak ze al omscheppend op een hoge stand 3 minuten. Voeg het citroensap, de kookroom, de mosterd en de honing toe en verwarm nog 1 minuut.
  6. Schep het witlof op warme borden. Leg de vis erop, strooi de peterselie erover en garneer met de partjes citroen. Serveer de aardappelen erbij.

Variatie

Vervang kabeljauw door koolvis. Neem in plaats van witlof repen prei.

Voedingswaarde p.p.
Energie 545 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.