Overige video's

Kabeljauwfilet met amandelcrunch

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g

Bereiden

  1. Snijd de winterwortels in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf wortellinten.
  2. Snijd de linten in de lengte nogmaals door zodat je brede slierten hebt. Doe hetzelfde met de courgette.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  4. Bestrooi de kabeljauw rondom met zout en peper en bestuif met bloem. Leg de vis op de bakplaat.
  5. Meng 2 eetlepels eiwit met het amandelschaafsel en verdeel dit over de bovenkant van de vis. Bak de vis in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  6. Kook intussen de groentelinten in ruim kokend water met zout in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en schep de peterselie erdoorheen.
  7. Verdeel de groentelinten over 4 warme borden en leg er een stuk kabeljauw op.
  8. Lekker met gebakken aardappels.

Bereidingstip

Vervang de kabeljauw door een andere witvis, zoals tilapia.

Wijnadvies

Kabeljauw is met Eco Balance Chardonnay helemaal in balans, maar smaakt ook met Arthur Metz Pinot Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.