Overige video's

Kabeljauw met sinaasappel
Kabeljauw met sinaasappel
(0)

Kabeljauw met sinaasappel

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de sinaasappels schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op. Druppel sinaasappelsap over de visfilets, verdeel de rasp erover en bestrooi met zout en peper. Verhit de boter. Voeg de wortel en honing toe en stoof zachtjes 5 minuten. Schep de wortel met de helft van de peterselie in een lage ovenschaal. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en de olijven. Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht 12-15 minuten in het midden van de oven. Strooi voor het serveren de rest van de peterselie erover. Lekker met gebakken krieltjes.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Boen de sinaasappels schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op.
  3. Druppel sinaasappelsap over de visfilets, verdeel de rasp erover en bestrooi met zout en peper.
  4. Verhit de boter. Voeg de wortel en honing toe en stoof zachtjes 5 minuten. Schep de wortel met de helft van de peterselie in een lage ovenschaal.
  5. Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en de olijven.
  6. Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht 12-15 minuten in het midden van de oven.
  7. Strooi voor het serveren de rest van de peterselie erover. Lekker met gebakken krieltjes.

Wijnadvies

Een smaakvol gerecht verlangt een niet al te lichte wijn. Chardonnay van Monastier of Danie de Wet of Stoney Creek Chardonnay-Sémillon.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.