Overige video's

Kabeljauw met saffraansaus

Op zoek naar een bijzonder voorgerecht? Ga dan voor een recept met vis: kabeljauw met saffraansaus. Serveer op een mooi bord en het lijkt net alsof je in een restaurant zit. Dit gerecht is heel erg lekker en iedereen kan het maken.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Dep de vis droog en snijd in dunne plakjes of smalle repen. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot. Schep de saffraan erdoor. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon en room erbij en kook zachtjes 4-5 minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Pureer de saus met een staafmixer en houd apart.
  3. Gaar de kabeljauw 10-12 minuten in het midden van de oven. Verhit het sinaasappelsap en kook tot de helft in. Klop de boter erdoor en roer de peterselie en dragon erdoor. Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in lange repen. Gaar 2-3 minuten in de sinaasappelsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de repen witlof over warme borden en leg de vis erop. Verwarm de sjalotten- saffraansaus en klop deze licht schuimig. Giet de saus over de vis en sprenkel eventueel nog wat sinaasappelsaus op het bord.

Bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door dille of basilicum.

Is kabeljauw niet je favoriete vissoort? Je kunt het vervangen door een andere witvis zoals tilapia. Of kies eens voor zalmfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.