Overige video's

Kabeljauw met prei en kerrie

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en verdeel deze in 4 porties. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper en haal door de bloem.
  2. Leg de krieltjes op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  3. Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie en bak de vis hierin 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  4. Roerbak de prei met kerriepoeder 3 minuten in het bakvet van de vis.
  5. Giet de vis- bouillon en kookroom bij de prei en kook zachtjes 3 minuten. Serveer de preisaus bij de vis en de krieltjes en garneer met citroen.

Bereidingstip

Bestrooi de vis met saus eens met een beetje geraspte kaas en zet even onder een hete ovengrill.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 08-05-2020
Wel lekker, makkelijk te maken, maar voor 4 pers. is het echt té weinig!