Overige video's

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
26 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Dep de vis droog.
  2. Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor.
  3. Snijd grotere paddestoelen iets kleiner.
  4. Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten.
  5. Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar.
  6. Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  7. Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  9. Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover.
  10. Lekker met tagliatelle.

Bereidingstip

Vervang kabeljauwfilet door zalmfilet.

Neem in plaats van peultjes sugarsnaps.

Gebruik in plaats van pistachenoten hazelnoten of amandelen.

Wijnadvies

Lekker met een stevige Chardonnay van Koopmanskloof, Yellow Tail of de blend van Chardonnay met Semillon van Stoney Creek.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
26 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.