Overige video's

Kabeljauw met kruidenkorst en gegrilde tomaatjes

Het smakenpalet van dit gerecht is goud waard: zoute vis, zoete tomaatjes en zure citroen. De kabeljauw en gegrilde tomaatjes zien er ook nog eens mooi uit op je bord. Wat wil je nog meer? Aanvallen maar!
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Schep in een kom en roer de panko en peterselie erdoor. Rasp ½ citroen erboven en breng op smaak met zout en peper.
  2. Dep de kabeljauwfilets droog en leg in een ovenschaal. Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en druk stevig aan. Verdeel de tomaatjes eromheen en besprenkel met de overige olijfolie en een snuf zout. Bak de vis in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin.
  3. Kook intussen de rijst. Snijd de rest van de citroen in partjes. Serveer de rijst met de vis, gegrilde tomaatjes en citroen. Besprenkel de rijst met wat vocht uit de ovenschaal.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 66 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.